maanantai 17. helmikuuta 2014

Punk-rok




Olen leggari-ihminen. Leggarit on tunikan kaveri, jotka on molemmat mun kavereita joka päivä. Kokeilin viikonloppuna kloorilla tällaista "läiskäistä" vaalennusta mustiin trikooleggingseihin. Trikoo on kilotrikoota joko EK:sta tai Löytö-Palasta, en enää muista tarkalleen. Kaavan tein OB 4/13 tyttöjen leggingsien pohjalta, näistä tuli kyllä just hyvät. Jalan ympärysmitan otin koosta 152 ilman saumanvaroja, pituuden mittasin oman jalkani pituiseksi. Vaalennuksen tein kolmeen kertaan koska halusin nähdä kuvion välillä. Ensin käytin kloritea vedessä, kankaat olivat ompelematta ja kierrettynä tiukoille kierteille. Seuraavaksi kaadoin kuiville, valmiiksi ommelluille kierretyille housuille kloritea suoraan, annoin vaikuttaa vain muutaman minuutin ja huuhtelin. Lopuksi kaadoin kierretyille nihkeille housuille pelkkää kloritea ja annoin vaikuttaa niinikään muutamia minuutteja, kastelin ja hetken perästä huuhtelin. 

Vaalennetut alueet ovat vaaleanruskean-pastellinoransseja, ehkä vähän kuparisenkin mielikuvan näistä saa. Ja punk-henkisen. Mustan, vähän löysän yläosan kanssa (jonka myöskin tein viikonloppuna, mutta tähän hätään en sitä saa kuvattua) tykkään paljon! Seuraavaksi tummanharmaalla ja pinkillä trikoolla sama kokeilu. Oi että tämä on mukavaa!!!

torstai 6. helmikuuta 2014

Pastilli-takki + Vinoraita-mekko


Noshin SS14-malliston tummanharmaa-natural -värinen raitatrikoo* (luomu) on aivan ihanan pehmeää ja samaan aikaan napakkaa mutta joustavaa. Raitatrikoon näin heti ensimmäisestä hetkestä lähtien vinoon langansuuntaan leikattuna (kyllä, toiminut on ainakin minulla kun olen käyttänyt saumoissa framilonia). Tumma harmaa on ihan hivenen siniseen taittuvaa, lähes mustaa - aivan ihana sävy, jonka kaveriksi sopii paremmin kuin hyvin tuo pehmeänsävyinen valkoinen. Ei liian kova puhtaanvalkoinen, mutta ei myöskään ollenkaan kellertävä. 

Aluksi näin trikoon itselläni tunikana, mutta näette ensin tämän jämäpaloista syntyneen "takkipuseron", jonka tein kaksivuotiaallemme. Raidan kaveriksi sopi mielestäni ihanasti pastellisävy, ja tällaisen hauskan ranskalaiset pastillit mieleen tuovan viritelmän näin mielessäni. Neppareiksi valitsin käsin ommeltavat, koska halusin säilyttää "neppariläpät" puhtaina ilman nepparirenkaita tai nappeja (- hyi, kuinka inhottavaa puuhaa tuo neppareiden kiinnittäminen käsin onkaan!). Takakappale on tummansiniharmaata joustocollegea, joka sattui sopimaan raitojen sävyihin just eikä melkein. Oman haasteensa takin tekemiseen antoi noiden raidoitusten samansuuntaisuus ja niiden jatkuminen juuri kohdakkain nappilistan molemmin puolin, koska en halunnut raitojen menevän vastakkain peilikuvana toisiinsa nähden. Tykkään tästä itse ihan hirmuisen paljon. 




Nepparit puuttuvat valitettavasti vielä tästä kuvasta.

Ja sitten siihen alussa mainitsemaani omaan tunikaan. Tämä on imetysluukullinen malli, johon käytin raitaiseen alaosaan sopivia mielestäni kauniita sävyjä. Alaosa on neliö, joka on taitettu ja keskelle on leikattu reikä. Reiästä alaosa on kiinnitetty vyötärökaitaleeseen framilonin avulla. Näiden kuvien ottamisen jälkeen olen saumuroinut helmalipareita vähemmän runsaiksi (eli viistonnut nurkat helman molemmista yläosista pois), mutta olisi tämä ollut näinkin kiva. 3/4-hihat ovat minulle parhaiten sopivat lyhyiden hihojen lisäksi. Olin visioinut tähän vielä silityskalvoyksityiskohtia, mutta ne jätin pois koska pelkäsin niiden kuitenkin olevan ehkä liikaa. Tästäkin tykkään paljon, tässä parhaillaan kirjoittaessanikin on päällä.






*Blogiyhteistyö: Graphite/natural luomupuuvillajersey Nosh Organicsilta.

Edit: Unohdin mainita, että vielä sain jämäpaloista leikeltyä pienimmäiselle bodypaitaan paitaosat, mutta sitä eivät aikataulut antaneet periksi ommella vielä valmiiksi. Vinoraitaa on kuitenkin siis onneksi pienimmälle pidettäväksi muun muassa leggingsien ja haaremeiden kanssa, nams!